Borani içinde ne var?
Malzemeler; mantar veya haşlanmış yumurta, yoğurt, sarımsak, tereyağı, sıvı yağ, tuz, maydanoz ve baharat olarak kırmızı toz biber ve kırmızı pul biber. Alaca Borana Yemeği 01.02.
Borani içinde ne var?
Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir kasede birleştirilir. Güveç gibi servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerine kızarmış küçük bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.
Borani hangi sebzelerden yapılır?
Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir kasede birleştirilir. Güveç gibi servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerine küçük kızarmış bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.
Borani neden yapılır?
Borani tarifi Anadolu’nun farklı yerlerinde hazırlanan lezzetli bir tariftir. Yemek olarak veya meze olarak hazırlanabilir. Pişirirken genellikle ıspanakla hazırlanan boranide ekşi kök parçaları kullanılır. Taze yeşil ıspanak yaprakları meze olarak kullanılır.
Borani hangi yöreye ait?
Borani, diğer adıyla boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir. Soğan boraniyesi, kabak boraniyesi, ıspanak boraniyesi ve bakla boraniyesi gibi çeşitleri vardır.
Kabak borani hangi kabaktan yapılır?
Ispanak, kabak ve bakla gibi sebzelerle yoğurtla yapılan yemeklere yaygın olarak “borani” denir. Mısır ve Suriye’de borani yemekleri kabak, kış kabağı, ıspanak ve hatmi ile yapılırken, İspanya’da “al boronia” patlıcan ve zeytinyağı ile pişirilir.
Ispanak borani ne?
Ispanak, haşlanmış nohut ve sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun. Yemeğin üzerine su ve tuzlu yoğurt eklenip kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakınken kuru nane ve elle doğranmış kuru biberler eklenip sıcak servis edilir. İstenirse ıspanaklı borani tavukla da yapılabilir.
Yumurta borani nasıl yapılır?
Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.
Yumurta borani nerenin yemeği?
Yumurta Borani (Erzincan)
Biber borani nedir?
Genellikle sarımsaklı yoğurtla süslenen kavrulmuş sebzelerden yapılan yemeklere borani denir; ıspanaklı borani, kabaklı borani gibi. Buna biberli borani denir.
Havuç borani nasıl yapılır?
Havuçları rendeleyin, bir tavaya zeytinyağı koyun ve rendelenmiş havuçları üstüne koyun. Havuçlar hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun, sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Yoğurda sarımsağı rendeleyin, tuz ekleyin ve karıştırın. Soğumuş havuçlarla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin.
Bakla borani nedir?
Isparta mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri de bakladır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilen Bakla Boranı, taze bakla, zeytinyağı ve yoğurt sosuyla hazırlanır.
Patates borani hangi yöreye aittir?
Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum’a özgü oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Erzurum’da patates, iklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle eski çağlardan beri yemek pişirmede en çok tercih edilen sebze olmuştur.
Ispanak borani kaç kalori?
1 porsiyon ıspanaklı borani yaklaşık 225 kaloridir.
Yumurta borani nasıl yapılır?
Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.
Patates borani hangi yöreye aittir?
Hem ana yemek hem de meze olarak servis edilen patates borani yemeği, Erzurum’a özgü oldukça pratik ve lezzetli bir yemektir. Erzurum’da patates, iklim koşulları ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle eski çağlardan beri yemek pişirmede en çok tercih edilen sebze olmuştur.
Yumurta borani nerenin yemeği?
Yumurta Borani (Erzincan)
Ispanaklı borani nerenin?
Hatay yöresine özgü ıspanak boranı, lezzetiyle sofraları şenlendiren sağlıklı ve hafif bir yemektir. Ispanak boranı yöresel lezzetler arasında sevilen ve sıkça tercih edilen bir tariftir.