Çok bilmiş nasıl yazılır TDK?
A little, a lot, many, a few, several, some, any, none, none gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak birlikte yazılır.
Çokbilmiş neden bitişik?
“Çokılılmış” kelimesi, soylu bir kelime olan “çok” isminden ve “bilmek” fiilinden türetilen “bilmiş” kelimesinden oluşur. Çok az şey biliyormuş gibi görünen, ancak durum böyle olmasa da, hemen hemen her konuda ders verebilen kişilere bilmiş denir.
Çok bilmişliğe nasıl yazılır?
Her şeyi bilen olma durumu. Bu kelime sıklıkla her şeyi bilen olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı erudition şeklinde olmalıdır.
Çok şey ayrı mı yazılır bitişik mi?
Doğru: Çok! Çok!18 Ekim 2022
Çok ayrı mı birleşik mi?
Türk Dil Kurumu’nun yazım kurallarına göre bazı kelimelerin ayrı, bazı kelimelerin ise birlikte yazılması kuralı vardır. Bu yerde “most” kelimesi birlikte değil ayrı yazılması gereken bir kelimedir.
Kadir Bilmez nasıl yazılır TDK?
“Geçmek, bilmek, dokunmak, incitmek, inmek, duymak, tanımak” fiillerinin örnekleri de “su geçirmez, kurşun geçirmez, nankör, yaranmaya çalışan, nezaketsiz, nankör, sevimsiz, zararsız, saldırgan olmayan, affedilemez, duygusuz, ahlaksız” şeklinde birlikte yazılmıştır.
Çiğ köfte nasıl yazılır?
TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi birlikte yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Raw meatballs kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsa bile iki kelime tek bir anlam taşır.
Hafta içi nasıl yazılır?
TDK’nın tanımladığı şekliyle “hafta sonu” kelimesinin doğru yazımı “hafta sonu”dur. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım hafta içi günlerini ilgilendirir.
Art arda nasıl yazılır?
“Arcade” kelimesinin doğru yazımı “arcade”dir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylıyor. Bunları birbiri ardına yazmak yanlış olur.
Çöpçatan nasıl yazılır?
Çöpçatan, iki kişinin birbirini tanımasına ve evlenmesine yardımcı olan kişidir. Saf Türkçe “çöpçatan” kelimesi “çöp” ve “çatan” kelimelerinden oluşur. “Çatmak” fiili Eski Türkçede “tanıştırmak” veya “düzenlemek” anlamına gelir. Bu bileşik kelimede “çöp” kelimesi gerçek anlamda değil, mecazi anlamda kullanılır.
Alt üst nasıl yazılır?
“Alt”, “üst”, “ana”, “ön”, “arka”, “yan”, “karşı”, “içeride”, “dışarıda”, “orta”, “büyük”, “küçük”, “sağ”, “sol”, “önde”, “bir”, “iki”, “tek”, “çok”, “çift” kelimelerinin bir araya getirilmesiyle oluşan bileşik kelimeler ve terimler. Başlangıcı tek kelimelerdir. Şu şekilde yazılır: alt komite, alt başlık; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; gizli amaç, kötü niyet; arka plan, fon…
Varyemez nasıl yazılır TDK?
Türkçede doğru yazımı hakkında spekülasyon yapılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “varyemez”dir. Bileşik bir kelime olduğu için “var yemez” olarak yazılamaz. Ayrı ayrı yazılsaydı, bir yazım yanlışı olurdu.
Olağan dışı nasıl yazılır?
Bu durumda, kelimenin doğru yazımını TDK sözlüğünden öğrenebilirsiniz. Unusual, ayrı olarak yazılan bir kelimedir. TDK’ya göre, “usual” kelimesini “usual” olarak yazmak yanlıştır ve bir yazım yanlışı olarak kabul edilir. Doğru yazmak için, kelimeyi olağandışı haliyle yazmanız gerekir.
Önsöz nasıl yazılır?
İşte preface kelimesinin yazımı. PREFACE MI FOREWORD? TDK web sitesinde sözlüğe baktığımızda “preface” kelimesi sözlükte yer almıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “preface” olarak ayrı olarak yazılıyor.
Birşekilde ayrı mı?
“Something” kelimesinin doğru yazımı TDK tarafından tanımlanan “Something” kelimesinin doğru yazımı “something”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.
Değerbilmez nasıl yazılır TDK?
Nankörlük hali nankörlük anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla nankörlük olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı nankörlük şeklinde olmalıdır.
Bilinçaltı neden bitişik yazılır?
Sonuna “alt”, “üstün” ve “üstünler” kelimelerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri ifade etmeyen birleşik kelimeler bir arada yazılır: “ayakaltı”, “altı”, “gözaltı”, “altı” -yürün”, “geceüstü”, “ayaküstü”, “bayramüstü” vb.
Çoksatar nasıl yazılır TDK?
Çok satan kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı şu şekildedir: isim Çok satan yayın.
Konar göçer nasıl yazılır TDK?
NOMAD NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak amacıyla 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun sözlükleri ve koleksiyonlarına web sitesi üzerinden ulaşılabilir. TDK sözlüklerine göre kelime birlikte “konargeçer” olarak yazılır.